Quickpost

Over QuickpostWil je iets delen met de rest van Nederland? Een interessant item, promotie of persbericht? Met quickpost kun je zonder registratie en gratis (anoniem) artikels en posts plaatsen.

Voorwaarden

VoorwaardenEen artikel dient uniek en goed Nederlands geschreven te zijn, minstens 125 woorden en één uitgaande link bevatten.  18+ en casino gerelateerde items zijn verboden!

Plaatsing

Artikel plaatsingLet op! Ingezonden artikelen worden handmatig beoordeeld en binnen 48 uur geplaatst. Achteraf wijzigen van een artikel is niet mogelijk!

Zoals iedereen die regelmatig online lenzen koopt zal weten, is het scala aan producten de laatste jaren gestaag gegroeid en blijft contactlens technologie zich verder ontwikkelen. Echter, de recente cutting edge microbouwkundige techniek met betrekking tot lens ontwikkeling heeft een werkelijk baanbrekende stap voorwaarts aangekondigd. In de niet al te verre toekomst kan ‘toegevoegde realiteit’ misschien verschijnen als een nieuwe product categorie als je online op zoek bent naar contactlenzen.

Met een elektronisch heads-up display – gelijk aan de robot oog technologie uit Schwarzenegger’s Terminator – kunnen toegevoegde realiteit contactlenzen binnenkort e-mails en andere teksten laten zien op het oppervlakte van de lens en misschien zelfs de rijrichting aanwijzen via GPS. En denk ook aan het automatisch kunnen in- en uitzoomen. Terwijl deze technische snufjes grote gevolgen kunnen hebben zowel privé als professioneel de aankomende decennia, is het misschien belangrijker voor mensen om problemen zoals glaucoom en diabetes te kunnen controleren door middel van deze nieuwe high-tech lenzen.

Één bedrijf heeft al een lens ontwikkeld met een reksstrookje die op de oppervlakte van de lens is geplaatst, en welke de risico’s van glaucoom kunnen vaststellen. Eveneens heeft Babak Parviz, een wetenschapper van de Universiteit van Washington, een prototype lens gecreëerd die bloedsuiker niveau’s kunnen controleren bij diabetici.

Echter, het is de omvang van de toegevoegde realiteit die de grootste impact voor de toekomst heeft en dit biedt de kans voor iedereen met de mogelijkheid om contact lenzen te dragen om digitale data direct te zien, zonder speciale headset of bril.

Als mensen er nou eenmaal aan gewend zijn om continu via hun contactlenzen dag en nacht informatie tot zich te nemen blijft er nog wel een groot probleem over om te tackelen. Er moeten nieuwe materialen ontwikkeld worden om contactlenzen te maken die je zonder problemen continu in kunt houden. Op dit moment is het via de LACREON technologie, die onder andere gebruikt wordt voor 1-Day Acuvue Moist lenzen, om contactlenzen van ’s ochtends tot ’s avonds laat te dragen met een goed draagcomfort. Er bestaat het idee dat je maandlenzen daadwerkelijk een maand zou kunnen dragen, maar ook bij deze lenzen is het het geval dat je die ’s avonds voor het slapen gaan uit moet doen. Oftewel, hier liggen nog grote uitdagingen.

Toegevoegde realiteit heeft natuurlijk al een tijdje geleden de sprong gemaakt van science fiction naar het echte leven. De meeste sportevenementen op televisie maken regelmatig gebruik van statistieken en grafieken of gewone advertenties die over de live actie worden geprojecteerd. Nu alle grote smartphone fabrikanten apps hebben uitgebracht die labels en andere informatie over wat je ziet projecteren. Dit zorgt ervoor dat je simpelweg een weelde aan informatie kunt ontgrendelen door gewoon naar je omgeving te kijken.

Toegevoegde realiteitslenzen kunnen het zo goed als onmogelijk maken om ooit nog verdwaald te raken in een grote stad, ook al is het onderzoek en de ontwikkeling nog steeds in volle gang. Op dit moment is de technologie alleen nog maar getest op konijnen en transmissie van de ontvanger was alleen mogelijk toen de lens minder dan een cm van het oog vandaan was – reken je dus nog niet rijk de komende tijd en wacht nog even met het weggooien van je gewone bril en contant lenzen.

De Apple Watch

Sinds 17 juli 2015 is de Apple Watch te verkrijgen in Nederland. Het is een door Apple gemaakte smartwatch. Er is w2el een iPhone voor nodig om alles in te stellen, om zo apps te kunnen installeren en notificaties te kunnen ontvangen. Het opslaggeheugen van de Apple Watch is 8GB, hiervan mag 2GB gebruikt worden voor muziek en 75MB voor de foto’s. De rest van de opslag wordt vooral gebruikt voor het besturingssysteem, de apps en andere functies die de Apple Watch heeft. De batterijduur van de smartwatch is bij normaal gebruik ongeveer 18 uur, zo kan je hem de hele dag dragen zonder de smartwatch op te moeten laden.

Apple Watch functies

Je hebt veel verschillende functies op de Apple Watch die je kunt gebruiken. Je kunt notificaties ontvangen, bijvoorbeeld een herinnering. De datum en de tijd zijn te zien op het horloge, net als bij een normaal horloge. De Apple Watch heeft ook een informatiescherm waar het weerbericht op staat etc. Ook zit er een wekkerfunctie op, het is een stille wekkerfunctie, hierbij krijg je zachte tikjes op je pols. Er zitten ook nog verschillende trackers op, zoals een gezondheidstracker, activiteitentracker en de sporttracker. Zo zijn er nog een aantal functies die de Apple Watch te bieden heeft.

Uitvoeringen van de Apple Watch

Er zijn meerder modellen te verkrijgen van de Apple Watch. Zo heb je de Apple Watch sport, dit model is gemaakt van een lichtgewicht aluminium. De horlogeband van dit model is een soliconen horlogeband. Bij dit model kun je kiezen uit zilverkleurig, goudkleurig, donkergrijs of roségoudkleurig aluminium. Dan heb je de standaardmodel Apple Watch, deze is gemaakt van gepolijst staal en heeft saffierglas. Bij dit model kun je kiezen uit staalkleur of donkergrijs staal. Het is laatste model van de Apple Watch is de Apple Watch Edition. Dit is een model wat is gemaakt van 18-karaats goud hierbij kan je kiezen uit geelgoud en roségoud. Dit is ook de duurste variant van de Apple Watch. Er worden ook diverse horlogebandjes verkocht, zo kan je per model zes verschillende horlogebandjes kopen, deze worden ook los verkocht. Als u op zoek bent naar een Apple Watch of Apple producten en onderdelen kunt u terecht bij MacManiack.

Een van de meest leuke cadeau’s voor verjaardagen, feestdagen of andere events, is het geven van een hoverboard. Deze apparaten zijn op dit moment zeer gewild en worden door iedere doelgroep gebruikt, jong en oud. Alhoewel het leerproces ingewikkeld lijkt, de gemiddelde tijd om het onder de knie te krijgen is ongeveer 30 minuten.

Terwijl de populariteit hard toeneemt, produceren Chinese fabrikanten aan de lopende band deze producten. Veel van deze hoverboards zijn niet op klant-veiligheid gecontroleerd. In the United Kingdom zijn meer dan 15.000 van deze apparaten aangetroffen op havens, vliegvelden, postbedrijven etc. Hierbij voldeden de zelf-balancerende scooters niet aan de veiligheidseisen, zo werd geconstateerd dat er een potentieel risico was op brandgevaar door de accu, kabels en oplader. Gezien de risico’s wordt door de consumentenveiligheid afgeraden om de hoverboards s’nachts of bij het niet thuis aanwezig zijn, het apparaat op te laden.

Groothandels als Amazon hebben al veel problemen ervaren, zo hebben veel klanten in opdracht van Amazon hun producten moeten terugsturen wegens risico voor eigen veiligheid. Daarna kondigde Amazon aan dat het geen mini-segways meer verkoopt totdat ze aan de veiligheidsreglementen voldoen. Tot op heden is er geen berichtgeving meer geweest omtrent de verkoop ervan. Echter, staan ze wel gewoon weer te koop bij online verkopers; bol en Amazon. Doordat er relatief weinig aanbod meer was op de markt ontstonden ook nieuwe bedrijven als; ‘PhunkeeDuck, Jetson en Hawk. Deze bedrijven hebben een eigen merk op de markt gebracht .    

Alhoewel de hoverboard er futuristisch uitziet, het zit vrij degelijk in elkaar. Veel zijn in elkaar gezet met herkenbare componenten als;  lithium-ion batterijen, elektrische motor en de gyroscopen die ook in de smartphones te vinden zijn.  Deze functies zorgen ervoor dat de hoverboard bestuurder kan accelereren, sturen d.m.v leunen en snelheden halen van wel 15km/h. De meeste hoverboards kosten ongeveer €400,-. Ze zijn echter ook verkrijgbaar in goedkopere varianten. Hierbij moet wel opgelet worden of het product aan kwaliteit en veiligheid voldoet.

Een van de eerste bedrijven die de hoverboards op de markt brachten is ‘Swegway’. In September begonnen ze met de verkoop van deze mini-scooters voor ongeveer €400,-. Sindsdien zijn ze nogal bekritiseerd voor het brengen van een onveilig product op de markt, sterker nog, zijn ze aamgeklaagd door Chappaqua New York die zeggen dat een scooter in vlammen opging tijdens het opladen. Hierbij schijnt zelfs hulp ingeschakeld te zijn door de plaatselijke brandweer .

Ondanks alle negatieve recenties, moeten we niet vergeten dat het hier om een bijzonder innovatief en mogelijk zeer bruikbaar product gaat. Zoals de markt er nu naar uitziet zijn de hoverboards al een stuk veiliger!

De aanschaf van een scootmobiel

Indien u slecht ter been bent en geen lange afstanden meer kunt lopen, wordt het steeds lastiger om er zelfstandig op uit te gaan. Hierdoor is het kopen van een scootmobiel zeker het overwegen waard. Uw krijgt, na de aanschaf van een scootmobiel, uw vrijheid en zelfstandigheid (weer) terug! 

Voordat u een scootmobiel aanschaft, is het verstandig eerst uw wensen op een rij te te zetten. Daarbij kunt u een aantal vragen beantwoorden:

  • Waar ga ik mijn scootmobiel voor gebruiken? 
  • Welke afstanden wil ik met mijn scootmobiel overbruggen?
  • Dient de scootmobiel mee te kunnen in de auto?

Indien u uw scootmobiel alleen voor kleine afstanden wilt gebruiken, is het verstandig een opvouwbare scootmobiel aan te schaffen. Deze modellen hebben een maximale snelheid van 8 kilometer per uur en een bereik van maximaal 24 kilometer. Een opvouwbare scootmobiel kunt u ook gemakkelijk meenemen in de auto: uw vouwt hem immers binnen een paar eenvoudige stappen op.

Wanneer u juist langere afstanden op uw scootmobiel wilt overbruggen, doet u er verstandig aan een vaste scootmobiel te kopen. Deze zijn vaak uitgerust met een luxe kapiteinsstoel, voor- en achtervering en hebben een maximaal bereik van maar liefst 70 kilometer.

Voordat u overgaat tot aanschaf van een scootmobiel, is het tevens belangrijk eerst een proefrit te maken. Dit kan in een winkel, maar ook in uw eigen vertrouwde omgeving. Zo komt u er meteen achter of de scootmobiel naar uw keuze wel aan uw wensen voldoet!

Door een scootmobiel te kopen kunt u zich vrij, snel en onafhankelijk bewegen. Tallozen zijn u voorgegaan en nagenoeg iedereen zal beamen dat een scootmobiel uw investering dubbel en dwars waard is.

 

De e-sigaret is hard op weg het nieuwe roken van de toekomst te worden.  Dit is ook niet verwonderlijk daar het heeft een aantal grote voordelen  heeft ten opzichte van het gewone roken. Er komen bij elektrisch roken geen gevaarlijke stoffen zoals teer en koolmonoxide in het lichaam terecht, wat bij het roken van normale sigaretten wel het geval is. Niet voor niets staat er op een pakje sigaretten dan ook met dikke letters en teksten aangegeven dat roken slecht is voor je gezondheid. In de praktijk blijkt echter dat indien men jaren heeft gerookt het toch enorm lastig is om in eens te stoppen met roken. En hier komen de voordelen van de e-sigaret om de hoek kijken. Doordat je nog steeds in je nicotinebehoefte en de gewoonte kunt voorzien stap je in feite moeiteloos over. Het is zelfs mogelijk het nicotine gehalte langzaam af te bouwen en zelfs nicotinevrij te dampen. Dit alles biedt enorme gezondheidsvoordelen op en scheelt ook nog eens aanzienlijk in je portemonnee.