Quickpost

Over QuickpostWil je iets delen met de rest van Nederland? Een interessant item, promotie of persbericht? Met quickpost kun je zonder registratie en gratis (anoniem) artikels en posts plaatsen.

Voorwaarden

VoorwaardenEen artikel dient uniek en goed Nederlands geschreven te zijn, minstens 125 woorden en één uitgaande link bevatten.  18+ en casino gerelateerde items zijn verboden!

Plaatsing

Artikel plaatsingLet op! Ingezonden artikelen worden handmatig beoordeeld en binnen 48 uur geplaatst. Achteraf wijzigen van een artikel is niet mogelijk!

Nieuwe 3d-printer kan in de lucht printen

Plastic dat uit de printer van Mataerial komt wordt direct hard, waardoor het materiaal niet hoeft te 'rusten', meldt The Verge.

Zo kan de printer horizontale stukken plastic direct aan een muur bevestigen, zoals wordt getoond in deze video. Welke 'thermohardende polymeren' het bedrijf gebruikt om dit effect mogelijk te maken, houdt het geheim.

De printer kan ook meerdere kleuren tegelijk printen, door tijdens het afdrukken kleurstoffen in het plastic te verwerken. De meeste 3d-printers kunnen maar één soort gekleurd plastic tegelijk verwerken en kunnen dit dus niet.

De Mataerial is een project van een instituut voor architectuur in Catalonië en de Nederlandse designstudio Joris Laarman Lab. Die ontwierp ook de wereldberoemde 'bone chair', een stoel die is gebaseerd op de botten in het menselijk lichaam.