Quickpost

Over QuickpostWil je iets delen met de rest van Nederland? Een interessant item, promotie of persbericht? Met quickpost kun je zonder registratie en gratis (anoniem) artikels en posts plaatsen.

Voorwaarden

VoorwaardenEen artikel dient uniek en goed Nederlands geschreven te zijn, minstens 125 woorden en één uitgaande link bevatten.  18+ en casino gerelateerde items zijn verboden!

Plaatsing

Artikel plaatsingLet op! Ingezonden artikelen worden handmatig beoordeeld en binnen 48 uur geplaatst. Achteraf wijzigen van een artikel is niet mogelijk!

We leggen je de populairste massages van het moment en hun voordelen uit. Zo kun je de behandeling kiezen die het beste bij je past.

Hot stone
Deze massage werkt met warme basaltstenen van ongeveer 45 graden. Ze worden het vaakst op je rug gelegd en ze geven een aangename warmte, wat je ontspant. Daarnaast oefenen de stenen druk uit, vergelijkbaar met die van een rekoefening. Vervolgens wrijft de masseur je met olie in en masseert hij je met de stenen. Die worden rondgedraaid of hij trommelt er op. Deze bewegingen werken dieper op je spierweefsel in. De hot stone massage stimuleert het zelfherstel van je lichaam, drijft afvalstoffen af, doet de organen in werking treden en zorgt voor evenwicht in het lichaam. Maar de hoofdzakelijke bedoeling is ontspanning, meldt gezondheidsnet.be.

Drukpunt
Drukpuntmassage of acupressuur is gebaseerd op een eeuwenoude behandeling uit China. De masseur stimuleert bepaalde drukpunten op de huid, hierbij stimuleert hij iij de zelfgenezing van het lichaam. Voornamelijk klachten als hoofd- en rugpijn, slapeloosheid en opvliegers worden zo behandeld. Je kunt deze techniek ook op jezelf toepassen, verschillende boeken leren je de basisprincipes kennen.

Deeptissue
Met behulp van deze krachtige massage brengt de masseur je lichaam terug in evenwicht. Diepe bewegingen besteden veel aandacht aan de spieren, zo wil de masseur je energiestroom verbeteren en spanning en stress doen wegvloeien. Hij wordt dus het vaakst toegepast bij mensen die met veel stress. Het is normaal dat je na de behandeling pijn hebt, maar bij een goede massage verdwijnt dit na 2 dagen. Drink na afloop veel water om de vrijgekomen afvalstoffen te helpen afvoeren.

Bindweefselmassage
Deze massage moet de huid helpen te herstellen. De masseur grijpt stevig in het bindweefsel en acitiveert zo de circulatie van het bloed. Daarnaast stimuleert het de productie van collageen en elastine. Deze massage concentreert zich vooral het gezicht en de billen, het gaat namelijk cellulitis en striemen tegen. Het helpt eveneens bij rimpels, slappe en vale huid, slechte doorbloeding, acne, littekens en couperose. Panikeer niet als de behandeling pijn doet, dat hoort zo. Maar je wordt er wel gewoon aan, hoe vaker je het ondergaat, hoe soepeler je weefsel wordt.

Doe-het-zelf

Je vindt in de winkel talloze apparaten waarmee je zelf aan de slag kunt. Voor je iets koopt, informeer je goed en zorgt dat het van goede kwaliteit is. De meeste toestellen werken met trillingen, andere dingen met infrarood licht of warmen op. Bij het gebruik van deze toestellen is het belangrijk dat je niet steeds dezelfde plek masseert, maar je regelmatig afwisselt. Behandel niet langer dan een kwartier hetzelfde plekje. Als het pijn doet, dan klopt er iets niet, raadpleeg in dit geval je dokter.

Kopos, John van de Schoor 1 oktober 2012
http://www.kopos.nl

Het begeleiden van het groepsproces

 

 • Les geven of trainen doe je meestal in een groep.
 • Dat houdt in dat jij als instructeur of trainer niet alleen bepaalt wat de groep leert.
 • Leden uit de groep reageren op elkaar en leren van elkaar.
 • Jij moet ervoor zorgen dat de groep zich prettig voelt.
 • In het beging van een cursus hebben mensen behoeft aan structuur en houvast. Als insturcteur heb je daarin een belangrijke rol.
 • Naarmate de cursus langer duurt, raken de cursisten vertrouwder met elkaar.
 • Vergelijk bijvoorbeeld de sfeer bij het begin van de cursus (stil en ingetogen) met de lunchpauze (kletsen, ervaringen uitwisselen)
 • Hoe langer en intensiever de cursus, hoe meer zich een groepscultuur vormt.
 • Er ontstaan soms zelfs subgroepen en mensen gaan van elkaar leren.
 • Het is je rol als instructeur om je eigen inbreng daarop af te stemmen.
 • Dit betekent dat je je wat meer op de achtergrond kunt houden en cursisten stimuleert om elkaar te helpen

 

Omgaan met weerstand

 

 • Het is de nachtmerrie van elke instructeur, hoe ervaren ook: de confrontatie met eengroep die geen kant op wil, althans niet die van jou.
 • En zekere weerstand hoort bij leersituaties.
 • Als mensen worden uitgenodigd iets nieuws te leren, levert dat een zekere spanning op.
 • Het “nieuwe” dwingt hen namelijk iets van het vertrouwde los te laten.
 • Is de verhouding tussen het bekende en het nieuwe niet in balans, dan kan weerstand ontstaan.
 • Aan jou als instructeur om te bemiddelen en/of in te grijpen.
 • Aanpak van weerstand
 • Weerstand verdwijnt niet vanzelf, ook al hoop je dat misschien.
 • Als je het niet oppakt en aanpakt, wordt het alleen maar groeter.
 • Je moet er iets mee als instructeur/trainer, of je wilt of niet
 • Een belangrijk signaal dat er “iets” is, is je intuitie. Een graadmeter is ook je gedrag:
 • Ben je superactief, overschreeuw je jezelf, ben je extreem vermoeid na een training, hoor je jezelf steeds verontschuldigen?
 • Dan loopt iets niet helemaal lekker.
 • Pik signalen uit de greop op. Wat zeggen mensen, in woorden en in gedrag?
 • Observeer gericht, zoom in op gedrag: wat doen mensen precies.
 • Welke boodschap zit in dit verbale en non-verbale gedrag verscholen?
 • Welke functie heeft de weerstand?
 • Stel voor jezelf vast wat er aan de hand is en kies een effectieve interventie.
 • Welke dat is, hangt af van de situatie.
 • In sommige gevallen is het effectief om de situatie “open” te gooien door te vertellen wat je waarneemt en te checken of dat klopt.
 • Je geeft als het ware kritiek aan de groep.
 • In andere situaties is het misschien effectiever een inhoudelijke aanpassing te doen.
 • Denk aan het schrappen of juist toevoegen van een oefening, een pauze invoegen, nog eens teruggrijpen op een eerdere theoretische uiteenzetting.
 • Over deze aanpassingen beslis je zelf als instructeur/trainer, je brengt het hooguit als mededeling en presenteert het niet als discusssiepunt.

Kopos, John van de Schoor 1 juli  2012
http://www.kopos.nl

gitaar leren spelen voor kinderenVeel ouders spelen gitaar, maar ook veel kinderen willen graag gitaar spelen. Veel mensen denken dat dit niet mogelijk is, want tja zo’n grote gitaar is toch niets voor kinderen? Verkeerd gedacht! Het is ook mogelijk dat kinderen gitaar spelen. Hiervoor zijn ook speciale gitaren bedacht, namelijk kindergitaren. Deze kindergitaren zijn ook te koop online. Het leuke aan deze kindergitaren is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Lees snel verder om wat meer te weten te komen over kindergitaren en hoe kinderen gitaar kunnen leren spelen.

Welke kindergitaren zijn er?

Er zijn een heleboel verschillende kindergitaren. Ook wordt de naam kindergitaar ook wel reisgitaar genoemd. Het zijn namelijk simpel gezegd gitaren die wat kleiner uitvallen dan de normale gitaar. De soorten kindergitaren die er bestaan zijn:

·         1/4 gitaar

·         1/8 gitaar

·         1/2 gitaar

·         3/4 gitaar

Hierbij is het belangrijk om te weten dat deze weer zijn gebaseerd op de 4/4e gitaar. Dit is namelijk een gitaar, zoals iedereen hem kent (Spaanse gitaar). Let wel op dat een 1/8e gitaar geen Ukelele gitaar is. Dit is namelijk een gitaar die hier helemaal weer buiten valt.

Online gitaarcursus voor kinderen

Het leuke is dat een 1/8e gitaar gebruik maakt van 6 snaren. Het is daarom ook mogelijk om online gitaarlessen te volgen voor kinderen. De lessen zijn op tijd stop te zetten en makkelijk te volgen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de gitaarlessen van een muziekschool of een gitaarleraar aan huis. Het is maar net wat jezelf wilt! Het is ook leuk om als ouder met je kind gitaar te gaan leren spelen.

Kort gezegd kan de conclusie worden getrokken. Dat kinderen ook gitaar kunnen leren spelen. Vanaf de leeftijd van 4 jaar is dit zeker al mogelijk. Natuurlijk hoeft het niet zuiver te klinken, zolang kinderen er maar plezier in hebben! Want daar draait het om!

Met een partyboot ga je het water en kun je lekker feesten. Maar niet alleen feesten, je kunt ook een diner organiseren of een reunie. Kortom een partyboot is voor allerlei feestjes of bijeenkomsten te gebruiken. De partyboten beschikken over een keuken met bar en een geluidsinstallatie. Om je feestje compleet te maken kun je ook een DJ inhuren. Daarbij komt ook nog eens dat de boten toegankelijk zijn voor iedere doelgroep. Zo hoeft u geen rekening te houden met misschien wel familie die slecht ter been zijn. Dit is geen probleem voor de partyboot. Zo kan ook de oudste in je familie genieten van een huwelijksfeest. Of misschien heb je geen zin om van hot naar her te reizen met je trouwpak, nou dan doe je toch de gehele trouwerij op de boot. Op onze partyboot mag je namelijk ook jouw huwelijk voltrekken. Wat is er nou gaver dan het JA-woord geven op een boot en dus op het water.

Helaas is het leven niet alleen maar feest en kan het ook zo zijn dat je een dierbare verliest. Misschien was je dierbare ontzettend fan van boten en wil je op deze manier een mooi en waardig afscheid organiseren voor je dierbare. Dit kan ook op een van onze boten. Zo kun je heel intiem afscheid nemen van je dierbare op een mooie maar ook bijzondere locatie ergens op het water in Nederland.

Wij beschikken over een vloot van bijna 75 boten die verspreid zijn over heel Nederland, zo is er voor jou altijd een boot in de buurt en hoef je dus niet ver te reizen om dan uiteindelijk een knalfeest te geven of een waardig afscheid.

Als je een krant of tijdschrift opent is de kans zeer groot dat je een woordzoeker tegenkomt en ook op het internet zijn deze puzzels populair. Ze zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en ideaal als je eens een keertje een puzzel wilt oplossen zonder je hersenen te hard te laten kraken met een kruiswoordpuzzel of Sudoku! Maar hoe los je zo’n woordzoeker nou precies op?

 

 

Een veelgebruikte strategie voor het vinden van de woorden is om de puzzel van links naar rechts te bekijken (of andersom). Hierbij zoek je naar de eerste letter van het woord (mits er een woordenlijst is). Als je de letter hebt gevonden, kijk je naar de acht letters rondom om te kijken of de volgende letter van het woord ertussen staat. Ga op deze manier verder totdat je het hele woord hebt gevonden.

 

 

Een andere strategie is om op zoek te gaan naar ‘bijzondere’ letters binnen het woord (alleen mogelijk als er een woordenlijst is). Aangezien de meeste woordzoekers hoofdletters gebruiken, zijn de meest opvallende letters vaak de Q, O, U, X en de Z.

 

 

Tot slot, de strategie van het zoeken naar dubbele lettercombinaties die in het woord voorkomen (mits je een woordenlijst hebt). Twee identieke letters in een blok met letters heb je veel sneller gespot.

 

 

Als er geen woordenlijst is, kun je ook rij voor rij zoeken. Begin met alle horizontale rijen en lees deze zowel van links naar rechts als van rechts naar links. Zoek daarna verticaal, enzovoorts.

 

Soms helpt de puzzel je zelf een handje. Puzzels die door een computer worden ontworpen, hebben vaak een bepaald patroon. Bovendien geldt dat hoe langer de woorden, én hoe meer woorden, hoe gemakkelijker het is om ze te vinden. Bij sommige met de computer gegenereerde puzzels kan het zo zijn dat, als je één woord ziet, je alleen nog maar in de aangrenzende rijen, kolommen of  diagonalen hoeft af te speuren. De puzzel gebruikt misschien wel iedere rij, kolom of diagonaal, of misschien hetzelfde patroon maar dan om en om.