Quickpost

Over QuickpostWil je iets delen met de rest van Nederland? Een interessant item, promotie of persbericht? Met quickpost kun je zonder registratie en gratis (anoniem) artikels en posts plaatsen.

Voorwaarden

VoorwaardenEen artikel dient uniek en goed Nederlands geschreven te zijn, minstens 125 woorden en één uitgaande link bevatten.  18+ en casino gerelateerde items zijn verboden!

Plaatsing

Artikel plaatsingLet op! Ingezonden artikelen worden handmatig beoordeeld en binnen 48 uur geplaatst. Achteraf wijzigen van een artikel is niet mogelijk!

Verhuizen met uw kinderen naar het buitenland | Ervaringen Camiel de Clercq

Toen Camiel de Clercq pas twee jaar oud was hadden zijn ouders besloten om vanuit Nederland te verhuizen naar Parijs. Zijn vader ging namelijk een opleiding volgen in Parijs en zijn moeder had besloten om met hem mee te verhuizen. Toen de opleiding daar was afgerond is het hele gezin verhuisd naar Zuid-Frankrijk waar ze ook nog ander half jaar hebben gewoond. Toch verhuisde Camiel de Clercq weer terug naar Nederland waar hij in Voorhout en Middelburg heeft gewoond.

Waar moet je op letten

Als je zelf Nederlands bent en je wilt samen met je gezin naar het buitenland verhuizen dan moet je op een aantal dingen letten. Zo is de leeftijd van de kinderen bijvoorbeeld erg belangrijk. Heeft u kinderen van 6, 12 of 18 jaar oud, dan moet u weten dat dit leeftijden zijn waarop erg veel veranderd in het leven van een kind. Als een kind 6 jaar oud is begint het kind met lezen en schrijven (althans in Nederland). Gaat u bijvoorbeeld verhuizen naar Amerika dan zult u er snel achter komen dat kinderen in Amerika op jongere leeftijd al beginnen met lezen en schrijven. Wilt u dus met uw kind van 6 jaar oud verhuizen, dan doet u er goed aan om eerst te informeren naar het onderwijs in het betreffende land. Als kinderen 12 jaar oud zijn maken ze vaak een start voor een nieuwe fase in hun leven. In Nederland is dit de leeftijd dat kinderen naar de middelbare school gaan, maar ook niet in ieder land is dit hetzelfde. Dit geldt ook voor kinderen van 18 jaar. In Nederland is het gebruikelijk dat kinderen van 18 jaar gaan studeren. Maar je weet nooit zeker of het opleidingsniveau dat het kind in Nederland gehad heeft op hetzelfde niveau ligt als dat van het buitenland.

Al deze aspecten zijn uiteraard ook van toepassing als u net zoals Camiel de Clercq opgroeit in het buitenland en later terug verhuisd naar Nederland. Ook dan is het belangrijk dat u let op het onderwijs van het land waaruit u verhuisd en het onderwijs in Nederland. Mocht u vragen hebben kunt u wellicht contact zoeken met iemand als Camiel de Clercq om te vragen naar ervaringen en tips. Kijk hier voor zijn website